Richt jouw thuiswerkplek optimaal in

Thuiswerkplek

Jouw thuiswerkplek inrichten, en daarmee rugklachten en nekklachten voorkomen? In Nederland zijn dat nog steeds de meest voorkomende klachten onder kantoor medewerkers. Zeker bij mensen die op kantoor werken, en het overgrote deel van de dag zittend werk doen. De kans is groot dat men hierbij urenlang in een verkeerde houding naar het beeldscherm kijken, omdat de hoogte van het beeldscherm niet juist is afgesteld. Zitten wordt niet zonder reden het nieuwe roken genoemd. Mogelijk werk je nu al een tijdlang vanuit huis, en hebt daar niet de voorzieningen zoals je die op kantoor had. Om zowel kortdurende als langdurige klachten te voorkomen, en met een fijn gevoel van thuis te werken, is het belangrijk dat ook jouw thuiswerkplek optimaal is ingericht. Er zijn eenvoudige, simpele en budgetvriendelijke oplossingen. Een voorbeeld is de laptopstandaard. Maar ook bureau onderleggers, koptelefoon houders en laptop sleeves dragen bij aan een overzichtelijke en opgeruimde werkplek; één die rust uitstraalt. 

Voordelen ergonomisch werken op de thuiswerkplek

  • Minder last van blessures: rug- en nekklachten ontstaan zodra je de hele dag in een verkeerde houding naar je beeldscherm kijkt. De grootste klachten worden veroorzaakt door een beeldscherm dat qua hoogte niet juist staat afgesteld. 
  • Hogere mate van productiviteit: Een comfortabele, overzichtelijke en opgeruimde werkomgeving thuis. In combinatie met de juiste hulpmiddelen, welke perfect zijn afgestemd op jouw behoeftes en bijdragen aan een verhoogde productiviteit. Je raakt niet afgeleid, ondanks dat je vanuit huis werkt; 
  • Minder negatieve emoties: Wanneer jij beter in je vel zitten, doordat ergonomisch aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan zal je merken dat je minder vaak de neiging voelt om te klagen over nekpijn of andere kwaaltjes. Ook zorgt een opgeruimde werkplek voor meer rust in je hoofd. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer.

Aanpassingen op de werkplek 

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om 8 uur per dag in dezelfde houding te zitten, zoals je wel doet wanneer je de gehele dag achter een computerscherm zit. Om je te helpen ergonomisch te werken zijn er verschillende fysieke ergonomische hulpmiddelen ontwikkeld, speciaal voor de zittende bureauwerkzaamheden. Daarnaast is het van belang dat jouw werkplek opgeruimd en overzichtelijk is. Wanneer je namelijk vanuit huis werkt, dan kunnen werk en privé snel door elkaar lopen. Om dit te voorkomen is een overzichtelijke werkplek die rust uitstraalt een must. Je kunt eenvoudig aanpassingen doen.

Werkplek ordenen

  • Het beeldscherm. Het grootste probleem van thuiswerken is dat het beeldscherm te hoog of te laag staat ten opzichte van de werkplek op het kantoor. Een laptopstandaard biedt hiervoor de uitkomst. Dankzij een laptopstandaard is jouw beeldscherm weer afgesteld op de juiste hoogte. Dit voorkomt rug- en nekklachten. 
  • Koptelefoon. Een headset is onmisbaar voor alle telefoontjes met klanten en zoom meetings met collega’s. De grootste frustratie is de kabel van de koptelefoon die voor iedere meeting weer uit de knoop gehaald moet worden. Voorkom dit door je koptelefoon uit te stallen op een koptelefoon houder. Dit ziet er ook nog eens stijlvol uit. Doordat jouw koptelefoon netjes en veilig opgeborgen staat, verleng je tevens de levensduur van jouw headset.
  • Bureau onderlegger. Bureau onderleggers voorkomen dat jouw bureau vol ligt met post-its. Een bureau onderlegger leg je onder je toetsenbord en muis, en dient dus tevens als muismat. Schrijven op de onderlegger is geen probleem. Zo heb je al jouw to-do lijstjes en notities overzichtelijk bij de hand.
  • Laptop sleeves. Het moment komt zonder twijfel voorbij: je verlaat de thuiswerkplek, omdat je bijvoorbeeld aan de keukentafel hebt gewerkt. Dan is het van belang dat jouw laptop goed beschermd is tegen krassen, vocht en stof. 

Wanneer je gebruikmaakt van de verschillende ergonomische hulpmiddelen om jouw werkplek overzichtelijker en opgeruimder te maken, dan zal je snel verbetering in jouw thuiswerksituatie merken. Ook bij gebruik van bovenstaande hulpmiddelen blijft het van belang om tussendoor te bewegen. Dit kan zo simpel zijn als ieder uur even de benen te strekken door even koffie te gaan halen, dan wel een kleine wandeling te maken. 

Jouw thuiswerkplek inrichten

Kan je niet wachten om jouw werkplek beter in te richten, zodat je comfortabeler en productiever vanuit huis kunt werken? Bekijk dan nu ons ruime assortiment aan laptopstandaards, koptelefoon houders, laptop sleeves en bureau onderleggers.