Waarom een opgeruimde werkplek zorgt voor betere prestaties

Vivegrace opgeruimde werkplek

Uit onderzoek blijkt dat een opgeruimd bureau ervoor zorgt dat je productiever werkt en betere prestaties levert. Een georganiseerde en gestructureerde werkplek is daarom essentieel. Minder afleiding helpt je niet alleen om gefocust te blijven, maar het verbetert ook de productiviteit. Maar hoe creëer je zo’n opgeruimde werkplek? In dit artikel geven we je enkele tips.

  • Maak je bureau zo leeg mogelijk

Leg alles wat je niet direct nodig hebt op een andere plek. Denk bijvoorbeeld aan: documenten, ordners, plakbandrol, nietmachine, overbodige schrijfwaren, notitieblokken etc. etc. Laat alleen het hoognodige op je bureau liggen. Maak er een gewoonte van om aan het einde van je werkdag – of wanneer je stopt met werken – je bureau op te ruimen voordat je vertrekt. Op deze manier kun je de volgende keer weer direct – en gefocust – aan de slag. 

  • Zet geen eten en drinken op je bureau

Ga naar de keuken of kantine als je iets wilt eten of drinken. Is dat niet handig of mogelijk? Zet dan een tafeltje naast je bureau waar je je eten en/of drinken op kan plaatsen. Hierdoor heb je meer ruimte op je bureau en zorg je ervoor dat je werkplek schoon blijft. Een opgeruimde werkplek is essentieel hierin.

  • Verminder de hoeveelheid papier 

Probeer zoveel mogelijk informatie en documenten in digitale mappen op je computer te bewaren. Vraag jezelf steeds af of je een bepaald document écht op papier moet lezen. Door niet alles te printen, creëer je meer ruimte op je bureau én het is ook nog eens goed voor het milieu. Heb je toch veel afgedrukte documenten? Scan de papieren dan in en bewaar een digitale versie op je computer.

  • Maak gebruik van handige hulpmiddelen

Er zijn verschillende handige hulpmiddelen op de markt die je kunnen helpen aan een opgeruimde en gestructureerde werkplek. Voorbeelden hiervan zijn o.a.:

  • Laptopstandaard

Een laptopstandaard zorgt voor een opgeruimd bureau met de laptop als centraal middelpunt. In veel gevallen heb je onder de laptopstandaard ook ruimte om enkele documenten netjes op te bergen. Daarnaast zorgt een laptopstandaard ook nog eens voor een ergonomische werkhouding.

Met zorgvuldig uitgekozen bureauaccessoires maak je het jezelf een stuk prettiger tijdens het werken. Een kwalitatieve bureau onderlegger zorgt ervoor dat er geen

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.