De voordelen van een laptopstandaard

laptopstandaard

De laptopstandaard vormt de route naar de ergonomische werkplek. De tijd van een desktop met grote beeldschermen en een enorm zware behuizing ligt al een tijd achter ons. Tegenwoordig gebruikt men steeds vaker laptops. We gaan dan ook graag in op de voordelen van het gebruik van een laptopstandaard: lichtgewicht, flexibel, mobiel. Een laptophouder stelt gebruikers in staat om locatie onafhankelijk te werken. Laptops maken deel uit het van moderne, professionele leven. 

Vanuit ergonomisch oogpunt hebben laptops echter ook enkele nadelen: in de meeste gevallen is er geen sprake van scheiding tussen scherm, toetsenbord en muis. Dit heeft invloed op de zithouding en kan zorgen voor het aannemen van een verkeerde en ongunstige lichaamshouding. Het gebruik van een laptopstandaard kan deze nadelige effecten voor je oplossen.

Waarom een laptopstandaard?

Een laptopstandaard is in principe geschikt voor iedereen die veel tijd achter een laptop doorbrengt. In het bijzonder heeft het gebruik van een laptopstandaard een positief effect op mensen die nek- en/of rugklachten ervaren wanneer zij (langdurig) achter de laptop werken. 

Laptopstandaards zijn in hoogte verstelbaar en kantelbaar, waardoor de zithouding tijdens het werken zonder twijfel zal verbeteren. Door het instellen van de juiste hoogte wordt de kijkhoek naar het scherm geoptimaliseerd. Hierdoor verbetert je lichaamshouding, waardoor je geen of veel minder klachten zult ervaren. 

Soorten laptopstandaards

Laptopstandaards zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen – van simpele modellen tot geavanceerde laptopverhogers met uitgebreidere mogelijkheden. Ook in materiaal en kleur heb je verschillende keuzes. Wanneer je een laptopstandaard wilt aanschaffen, dan moet je eerst bedenken welk doel je ermee hebt. Wil je je lichaamshouding verbeteren, een geordende werkplek of wil je een veilige houder voor je laptop?

Laptopstandaard voordelen

Zoals gesteld biedt een laptopstandaard diverse voordelen voor de gebruiker. We zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Een opgeruimde werkomgeving en veilige opslagplaats voor je laptop – je voorkomt dat je laptop van het tafelblad glijdt of in aanraking komt met vloeistoffen
  • Positieve gezondheidseffecten; zorgt voor een verbeterde kijk-, zit- en lichaamshouding
  • In hoogte verstelbaar
  • Stabiel oppervlak
  • Flexibel & mobiel – gemakkelijk overal mee naar toe te nemen

Laptopstandaard kosten

Een laptopstandaard heb je in verschillende prijscategorieën – afhankelijk van het type/model en de mogelijkheden. Je hebt al een mooie laptopstandaard vanaf €25,-. Ben je op zoek naar een laptopverhoger met wat meer opties, dan moet je denken aan een prijs tussen de €30,- en €60,-.

Een licht en compact model laptopstandaard van aluminium kan je al helpen aan een verbeterde zithouding tijdens het werken achter de laptop. Wil je wat meer mogelijkheden? Dan zou je kunnen overwegen om een verstelbare laptop standaard met geavanceerde mogelijkheden aan te schaffen. Deze laptopstandaard zorgt voor optimaal comfort en een optimale werkhouding. Daarnaast is dit model ook inklapbaar, zodat deze gemakkelijk overal mee naar toe te nemen is – of je nu thuis of op kantoor werkt!

Laptopstandaards van ViveGrace

ViveGrace biedt een ruim assortiment producten die zorgen voor een optimale en kwalitatieve werkplek, zowel in de thuisomgeving als in een kantoorsetting. De producten van ViveGrace zijn met de hoogste zorg geselecteerd om bij te dragen aan een ergonomische en gezonde werkhouding. 

Op ViveGrace.nl vind je verschillende modellen laptopstandaards. Bekijk hier het aanbod laptopstandaards van ViveGrace.

Heb je vragen, wil je advies of meer informatie? Neem gerust contact met op met ons klantenservice. We staan je graag te woord.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.