Richt jouw thuis werkplek optimaal in

Thuis werken, Laptop standaard, vivegrace

Rugklachten en nekklachten zijn in Nederland nog steeds de meest voorkomende klachten onder werknemers. Zeker bij mensen die op kantoor werken en het overgrote deel van de dag zittend werk doen en hierbij urenlang in een verkeerde houding naar het beeldscherm kijken omdat de hoogte van het beeldscherm niet juist is afgesteld. Zitten wordt niet zonder reden het nieuwe roken genoemd. Waarschijnlijk werk je nu al een tijd vanuit huis en heb je daar niet de voorzieningen zoals je die op kantoor had. Om zowel kortdurende als langdurige klachten te voorkomen en met een fijn gevoel van thuis te werken is het belangrijk dat ook jouw thuis werkplek optimaal is ingericht. Er zijn eenvoudige, simpele en budgetvriendelijke oplossingen zoals laptopstandaards om jouw werkplek aan te passen. Maar ook bureau onderleggers, koptelefoon houders en laptop sleeves dragen bij aan een overzichtelijke en opgeruimde werkplek die rust uitstraalt. 

Wat zijn de voordelen van jouw thuiswerkplek ergonomisch en overzichtelijk inrichten?

  • Minder last van blessures zoals rugklachten en nekklachten doordat je de hele dag in een verkeerde houding naar je beeldscherm kijkt. De grootste klachten worden veroorzaakt door een beeldscherm dat qua hoogte niet juist staat afgesteld. 
  • Hogere mate van productiviteit. Een comfortabele, overzichtelijke en opgeruimde werkomgeving thuis met de juiste hulpmiddelen die perfect zijn afgestemd op jouw behoeftes dragen bij aan een hogere mate van productiviteit. Je raakt niet afgeleid ondanks dat je vanuit huis werkt; 
  • Minder negativiteit. Wanneer jij beter in je vel zitten doordat ergonomisch aan alle voorwaarden wordt voldaan zul je merken dat je minder vaak de neiging voelt om te klagen over nekpijn of andere kwaaltjes. Ook zorgt een opgeruimde werkplek voor meer rust in je hoofd. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer thuis. 

Welke aanpassingen kun je op jouw thuiswerkplek doen?

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om 8 uur per dag min of meer stil te zitten in dezelfde houding, zoals je wel doet wanneer je de gehele dag achter een computerscherm zit. Om je te helpen ergonomisch te werken zijn er verschillende fysieke ergonomische hulpmiddelen ontwikkeld speciaal voor zittende bureauwerkzaamheden. Ook is het van belang dat jouw werkplek opgeruimd en overzichtelijk is. Wanneer je namelijk vanuit huis werkt kunnen werk en privé snel door elkaar gaan lopen. Om dit te voorkomen is een overzichtelijke werkplek die rust uitstraalt een must. Je kunt eenvoudig aanpassingen doen aan onder andere:

  • Het beeldscherm. Het grootste probleem van thuiswerken is dat het beeldscherm te hoog of te laag staat in vergelijking met wanneer je op kantoor aan het werk was. Een laptopstandaard biedt hiervoor de uitkomst. Dankzij een laptopstandaard is jouw beeldscherm weer afgesteld op de juiste hoogte dit voorkomt rug en nekklachten. 
  • Koptelefoon. Een headset is onmisbaar voor alle telefoontjes met klanten en zoom meetings met collega’s. De grootste frustratie is de kabel van de koptelefoon die voor iedere meeting weer uit de knoop gehaald moet worden. Voorkom dit door je koptelefoon uit te stallen op een koptelefoon houder. Dit ziet er ook nog eens super stylish uit. Doordat jouw koptelefoon netjes en veilig opgeborgen staat verleng je tevens de levensduur van jouw headset.
  • Bureau onderlegger. Bureau onderleggers voorkomen dat jouw bureau vol ligt met post-its. Een bureau onderlegger leg je onder je toetsenbord en muis en dient dus tevens als muismat. Op de onderlegger kun je schrijven zodat je al jouw to do lijstjes en notities overzichtelijk bij de hand hebt.
  • Laptop sleeves. Wanneer je toch een keer je thuiswerkplek verlaat, of je jouw laptop na je werkdag opruimt omdat je bijvoorbeeld aan de keukentafel hebt gewerkt. Dan is het van belang dat jouw laptop goed beschermd is tegen krassen vocht en stof. 

Wanneer je gebruik maakt van de verschillende ergonomische hulpmiddelen en hulpmiddelen om jouw werkplek overzichtelijker en opgeruimder te maken zul je snel verbetering in jouw thuis werksituatie merken. Ook bij gebruik van bovenstaande hulpmiddelen blijft het van belang om tussendoor te bewegen. Dit kan zo simpel zijn als ieder uur even de benen te strekken door even koffie te gaan halen, of een kleine wandeling te maken. 

Start direct met het herinrichten van jouw thuiswerkplek

Kun je niet wachten om jouw werkplek beter in te richten zodat je comfortabeler en productiever vanuit huis kunt werken? Bekijk dan nu ons ruime assortiment aan laptopstandaards, koptelefoon houders, laptop sleeves en bureau onderleggers.

Chat openen